Shop
Shop

Met extra vitamines en mineralen – Het optimale uit jezelf halen 

Vanuit de praktijk en webshop lever ik specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven. In ons assortiment staan de dosering, opneembaarheid en werkzaamheid van de ingrediënten centraal. Daarbij met de focus op goede prijs en kwaliteit.

Veel mensen hebben baat bij een aanvulling

In diverse situaties kan een aanvulling in de vorm van 1 of meerdere voedingssupplementen nodig zijn. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert aan diverse groepen het gebruik van extra vitamines: pasgeboren baby’s, kinderen, ouderen, zwangere vrouwen, veganisten, mensen met een getinte huid en mens die nauwelijks in de zon komen.

Bij stress, roken, een periode van afvallen, intensief sporten, een chronische ziekte, medicijngebruik of vegetarisch dieet heb je meer vitamines en mineralen nodig dan anders. Dus is het nog belangrijker om op je voeding te letten. Voedingssupplementen zijn dan vaak een nuttige aanvulling.

Waarom hogere doseringen?

Doseringen van vitamines en mineralen in voedingssupplementen liggen vaak hoger dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Dit om rekening te houden met je verhoogde behoefte gezien je leefstijl. Een hogere dosering kan voor jou een meer optimale situatie geven.

Gaan medicijnen en voedingssupplementen samen?

Meestal kunnen voedingssupplementen gewoon naast medicijnen worden gebruikt. Bij langdurig medicijngebruik kan het zelfs wenselijk zijn om extra vitamines of mineralen te slikken omdat de geneesmiddelen zorgen voor een slechtere opname van bepaalde stoffen.

Als bekend is dat een combinatie ongewenste effecten geeft, dan wordt hiervoor vaak gewaarschuwd op de verpakking van het voedingssupplement. Lees daarom altijd en breng – bij medicijngebruik – je arts, apotheek of therapeut op de hoogte van de voedingssupplementen die je neemt.

Weetjes:

Alle B-vitamines zijn betrokken bij het vrijmaken van energie en hebben een functie in het zenuwstelsel.

Zink ondersteunt het herstellen vermogen van de huid en helpt om haar en nagels gezond te houden. Eten volgens de richtlijnen biedt onvoldoende zink.

Voor een optimale gezondheid nemen sommige mensen meer magnesium dan de referentieinname. Zo zijn er aanwijzingen dat bij inspanningen en stress de magnesiumbehoefte hoger is en extra magnesium wenselijk. Magnesium is betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels in de hersenen. Bij geestelijke inspanning kan magnesium wat ontspanning geven.

Zie link webshop voor mooie aanbiedingen van “orthomoleculaire:” voedingssupplementen!