Dr. Edward Bach, een Engelse arts uit de eerste helft van de vorige eeuw, bestudeerde de persoonlijkheid  en gedragingen van mensen. Hij zag een verband tussen persoonlijkheid, gedrag, gemoedstoestand en lichamelijke kwalen.

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, angst, piekeren, over-bezorgdheid en schuldgevoelens.

Hierop ontwikkelde hij 39 bloesem tincturen, die inwerken op de verschillende gemoedstoestanden. Dit om ons te helpen onze emoties beter in evenwicht te houden en zodoende ook lichamelijk gezond te blijven.
Deze bloesem remedies bevatten fijnstoffelijke levensenergie van wilde bloemen of bloesems. Zij hebben een subtiele werking en geven weinig tot geen bijwerkingen. 
De remedies zijn dan ook geen geneesmiddel, maar kunnen worden  ingezet om negatieve gemoedstoestanden te overwinnen en in balans te brengen. 
Door de werking van de remedies worden blokkades in ons denken en voelen opgeheven. De zelf helende levenskracht, die in ieder van ons aanwezig is, kan weer werkzaam worden.  

Een Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde Bach bloesem terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken.

Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in innerlijke rust.

Het te verwachten effect is het bereiken van persoonlijk evenwicht en balans.  
Je gaat je op alle vlakken beter voelen, zowel lichamelijk als emotioneel:
Een positieve kijk op het leven, een fit gevoel, een gezonde geest in een gezond lichaam.

Bach bloesem: 100% veilig en geen bijwerkingen

Het Bach bloesem extract is volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Het is totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet over doseren en hebben geen verslavende werking. Remedies kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

Op verzoek kan er een persoonlijke blend remedie gemaakt worden, zodat je op unieke afgestemde frequenties het proces hierin ondersteund kan worden.