Natuurgeneeskundig Energetische Therapie
Get Adobe Flash player

De Witte Olifant

De Witte Olifant staat binnen de 5e chakra (keelenergie) als dier gekoppeld.  De Witte Olifant is voor mij een dier wat met met beide benen stevig op de grond staat en met zijn slurf zichzelf creatief kan reinigen en neutraliseren. De kleur wit heeft voor mij de betekenis van neutraliteit, kracht vanuit de grote bron en onvoorwaardelijke liefde.

Dat een olifant geluk brengt, komt uit het Oosten.

In het oude China was een olifant het symbool van kracht en wijsheid. Vast staat in ieder geval dat de olifant een intelligent en emotioneel dier is.

Behalve in China wordt de olifant in veel andere Aziatische landen als een bijzonder dier beschouwd. Zo is de olifant volgens de Indiase mythologie heilig, denken bijgelovige Japanners dat een beeldje van een olifant naast het bed ervoor zorgt dat nachtmerries weg zullen blijven. Boeddha zou zelfs uit een witte olifant geboren zijn. Witte olifanten die aan de koning worden geschonken ziet men als geluksbrengers.

Gelukkig hoef je niet bijgelovig te zijn om een dier dat geassocieerd wordt met kracht, wijsheid, emotie, zuiverheid en geluk als boegbeeld te hebben!