Hoe verloopt een consult, wat doe je precies?

Bij het eerste consult noteer ik je naam, adres ed. Daarnaast neem ik een anamnese af (ziekte geschiedenis) en bespreken we je hulpvraag. Afhangend van je hulpvraag nodig ik je uit op de behandeltafel, waarbij het prettig is om je schoenen uit te doen. Ik stem af, begin met gronding (energie naar je voeten brengen) en maak een scan van je lichaam, waarbij ik voornamelijk mijn buitenzintuigelijke zintuigen (heldervoelen, helderhoren) gebruik. De informatie welke ik ontvang, indien relevant voor de situatie, zal ik deze met u bespreken. Mijn handen raken uw voeten aan en waar nodig op andere plekken (rond geslachtsdelen uit gesloten) fysiek op uw lijf. Het werken kan daarbij afgewisseld worden om op 30 tot 50 cm afstand van het lichaam te werken (aura). Waar nodig kan er nog een nagesprek plaats vinden.

Wat is de reden van water drinken na een consult?

Je lichaam bestaat uit ongeveer 70% water welke terug te vinden is in elke cel van je lichaam. Na elk consult wordt aangeraden veel water te drinken om de afvalstoffen af te kunnen voeren. Bij voorkeur tot 2 dagen na de behandeling.

Hoe ben je er achter gekomen dat je paranormaal begaafd bent?

Ik heb het altijd al wel geweten. Als kind had ik concentratie problemen wat de nodige studie uitdaging gaf. De ruimten waarin ik mij bevond kon ik snel sfeer waarnemen. Ik voelde mij in groepen of in winkelstraten snel vermoeid en leeg gezogen. De pijn in de buik of hoofdpijn waar ik ‘s ochtends niet mee was opgestaan kwamen gedurende dag binnen en nam ik met me mee.

Mijn partner zat thuis met een burn-out en ik werd hier depressief van. Ik heb hulp gezocht bij een paranormaal therapeut welke mij vertelde dat ik zelf paranormaal begaafd was aangezien ik de energie overnam van mijn partner. Vlak daarna kreeg ik bij de keizersnede een Bijna dood ervaring, waarbij ik werd wakker geschud. Ik blijk heel specifiek pijnplekken e.d. te kunnen voelen en benoemen, en via handoplegging helende energie over te kunnen brengen. Met mijn grotere gevoeligheid en van nature sterker ingestelde zintuigen ben ik in staat om meer waar te nemen dan de gemiddelde mens. Dat is tijdens een consult heel handig, aangezien ik dan de verkregen informatie naar de cliënt kan vertalen.

Moet je er in geloven om te kunnen worden behandeld?

Nee, dat is niet nodig. Het feit dat men moet geloven in de therapie om tot resultaat te komen, berust op een fabeltje. Het helpt als de cliënt zich openstelt, zo ontstaat er een uitwisseling tussen elkaar. De inzet van de cliënt bij dit soort therapie is van wezenlijk belang.

Het is een oer oude behandelwijze van ziekten en aandoeningen die uit gaat van het zelfhelend vermogen van de mens. Het kan worden gezien als de meest pure vorm van natuurgeneeskunde.

Laat je meedrijven met wat er gebeurt, en houd je geest vrij. Blijf een door te accepteren wat er gebeurt.

Is energetische /paranormale (magnetiseren) therapie hetzelfde als Reiki?

Nee, er zijn een paar verschillen. Reiki is een oosterse techniek die door iedereen geleerd en uitgeoefend kan worden. Om dit te kunnen, dien je te worden geïnitieerd door iemand anders.

Bij energetische of paranormale (magnetiseren) therapie is er sprake van een aangeboren talent. Natuurlijk gaat het bij allebei om de helende werking van kosmische energie via handoplegging. Bij magnetiseren/ paranormale therapie werkt dit op een dieper niveau.

Komt het consult in aanmerking voor vergoedingen?

Er is erkenning van deze therapievormen door een meerderheid van zorgverzekeraars vanuit het aanvullende zorgpakket. VVET; de beroepsorganisatie adviseert om vooraf te informeren bij de zorgverzekeraar of u voor consultvergoeding in aanmerking komt en op wat voor voorwaarden. Sinds januari 2016 vallen we onder inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) en worden beoordeeld door de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (wkkgz).