Natuurgeneeskundig Energetische Therapie
Get Adobe Flash player

Dorn werveltherapie & Breussmassage

Wat is Dorn-wervel therapie?

De Dorn is een natuurgeneeskundige therapie wat ingezet wordt als zachte manuele wervel- en gewrichtsbehandeling methode. De methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Zijn boodschap van de Dorn-therapie is eenvoudig en kan zonder medische voorkennis begrepen worden.

De basis van de Dorn-therapie is correctie van het beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een beenlengteverschil. Beenlengteverschil leidt tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan.

De zogenaamde blokkades worden behandeld door beperking van beweeglijkheid van gewrichten of bewegingssegmenten van de wervelkolom (o.a. hoofd, schouder, nek, rugpijn). Deze beperking zorgt er normaal gesproken voor dat de spieren om het gewricht heen ook gespannen zijn.

Werkwijze:

Er wordt gestart met het corrigeren van de beenlengte. Dit doet de cliënt zelf middels ondersteuning van de therapeut. Zodra de beenlengte is gecorrigeerd wordt vervolgens het SI-gewricht, bekken en wervelkolom nagekeken en wanneer nodig gecorrigeerd. Dit alles gebeurd vanuit een beweging van zwaaien met benen, armen of opzij draaien van het hoofd. Dit in tegenstelling tot andere therapie soorten.

De holistische benadering vanuit energetisch werken en Dorn-methode is het mogelijk om naast alleen lichamelijke functies ook te kijken naar de mogelijkheden met de ziels- en geestelijke aspecten van de blokkade.

Klachten zijn o.a.:

Beenlengte verschil, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderpijn en/of nekpijn, hoofdpijn, migraine of uitstraling vanuit SI gewricht naar een been, oorsuizen (tinnitus) etc. Ook cliënten met artrose, artritis ervaren deze therapie als een weldaad voor hun gezondheid.

Massageolie en Breuss massage:

Tijdens de therapie wordt er gebruikt gemaakt van een olie met o.a. Sint-Jansolie. Deze olie werkt diep in op de weefsels waardoor mede de tussenwervelschijven weer een betere elasticiteit krijgen. Tijdens de behandeling is het de bedoeling je broek en/of bh aan te houden. Wel wordt er gevraagd je schoenen, sokken en bovenkleding (excl. bh) uit te doen. Je blijft dus voornamelijk in kleding.

Het is mogelijk om als aanvulling een Breuss massage te krijgen. Dit is een zachte, energetische rug massage die inwerkt op fysieke en psychische spanningen en is tevens gericht op de verbetering van de tussenwervelschijven. Dit gebeurt met een ontkleed bovenlichaam (dames houden bh aan) en duurt ongeveer 10 minuten. Na de massage wordt de wervelkolom afgedekt met zijdepapier wat de warmte vasthoudt op het lichaam en de afvalstoffen opneemt. Over het zijdepapier komt een handdoek, zodat je als cliënt nog rustig enkele minuten blijft liggen.

U als cliënt na het consult:

Als cliënt wordt je behandeld met voornamelijk je kleding aan en krijgt zelfhulpoefeningen mee naar huis die ook dagelijks tot regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Na de Dorn therapie moet de cliënt 2 a 3 dagen inspanning vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt.

Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsel komen nu los). Het mooie van de Dorn-methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is lijf. Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te stimuleren.

De Dorn therapie kan naast volwassenen ook heel goed op kinderen worden toegepast, aangezien het een zachte methode is van werveltherapie. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

Het is een natuurgeneeskundige behandelvorm. U dient zelf vooraf met uw zorgverzekeraar af te stemmen of u in aanmerking komt voor vergoeding. De vergoeding staat los van uw eigen risico en wanneer u in aanmerking komt voor vergoeding zal deze worden uitgekeerd vanuit uw aanvullend pakket. Vergoeding zorgverzekeraars 2017.

Meenemen eerste consult:

  • zorgpas ziektekostenverzekeraar
  • overzicht medicijn gebruik (ook homeopathische en andere alternatieve hulpmiddelen/supplementen)

Neem contact op met Silvia de Ruiter