Ervaart je klachten als:

Beenlengte verschil, (onder)rugpijn, scoliose, schouderpijn en/of nekpijn, hoofdpijn, migraine of uitstraling vanuit SI gewricht naar een been, oorsuizen (tinnitus) etc. ? Of bent u een cliënt met artrose, artritis dan kan deze therapie ervaren worden als een weldaad voor je gezondheid.

De Dorn therapie kan naast volwassenen ook heel goed op kinderen worden toegepast, aangezien het een zachte methode is van werveltherapie. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. 

Wat is Dorn-wervel therapie?

De Dorn is een natuurgeneeskundige therapie wat ingezet wordt als zachte manuele wervel- en gewrichtsbehandeling methode. De methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Zijn boodschap van de Dorn-therapie is eenvoudig en kan zonder medische voorkennis begrepen worden.

De basis van de Dorn-therapie is correctie van het beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een beenlengteverschil. Beenlengteverschil leidt tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan.

De zogenaamde blokkades worden behandeld door beperking van beweeglijkheid van gewrichten of bewegingssegmenten van de wervelkolom (o.a. hoofd, schouder, nek, rugpijn). Deze beperking zorgt er normaal gesproken voor dat de spieren om het gewricht heen ook gespannen zijn.

De holistische benadering vanuit energetisch werken en Dorn-methode is het mogelijk om naast alleen lichamelijke functies ook te kijken naar de mogelijkheden met de ziels- en geestelijke aspecten van de blokkade.

Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsel komen nu los). 

Het is een natuurgeneeskundige behandelvorm. Je dient zelf vooraf met uw zorgverzekeraar af te stemmen of u in aanmerking komt voor vergoeding. De vergoeding staat los van uw eigen risico en wanneer u in aanmerking komt voor vergoeding zal deze worden uitgekeerd vanuit aanvullend pakket. Vergoeding zorgverzekeraars

Meenemen eerste consult:

  • zorgpas ziektekostenverzekeraar
  • overzicht medicijn gebruik (ook homeopathische en andere alternatieve hulpmiddelen/supplementen)

Neem contact op met Silvia de Ruiter